Sydney & The Blue Mountains 6 tot 9 December

Vanaf het treinstation Berowra (spreek uit: Bwrara), een uurtje in de trein, komen we aan op Central Station Sydney! Op de Hyemarket, een indoor markt met van alles en nog wat, kopen we een mango en een stel hele lekkere kersen. Via de boulevard, een brede vlonder vol met mensen met een breed scala aan kledingstijlen, lopen we naar Darling Harbour. We hebben een dagkaartje waarmee we de ferry, bus, en trein kunnen gebruiken. We pakken de Ferry en varen onder de Harbour Bridge (naast het Operahuis het meest bekende beeld van Sydney) door!!! Onder de brug door zien we het Operahuis. Een droom die uitkomt, heel erg leuk!

We stappen uit op Circular Quay en lopen naar het Operahuis. Tot onze verbazing is het dak een tegeltjes mozaïek. We dachten dat het een glad, geverfd en effen oppervlak zou zijn. We gaan naar binnen en zien in het programmaboekje dat er morgen vroeg een free show is: 'Singing at the house', kerstliedjes zingen onder leiding van Brett Weymark de Music Director! Op het grasveld van de botanischetuin, met uitzicht op het Operahuis eten we onze mango op. Eind van de middag pakken we de ferry naar Manly, een suburb (buitenwijk) van Sydney. We lopen over het strand en gaan 's avonds lekker uit eten bij Beaches Pizza. Waar we, je zou het niet verwachten, een heerlijke pizza eten. Als we 's avonds bij het strand een McFlurry ijsje van de McDonald's op eten komen er een stel vrijwilligers aan die ons vertellen dat er rond de schemering hier soms pinguïns het strand op komen. Helaas begint het heel hard te regenen en pakken we de ferry noodgedwongen terug. Geen pinguïns gespot. De Sydney skyline bij nacht is heel erg mooi en goed te zien vanaf de ferry. Moe maar voldaan pakken we de trein terug naar ons busje.

De volgende ochtend staan we om 10 uur voor het operahuis om de show bij te wonen. Het is even spannend of we wel naar binnen mogen, eigenlijk hadden we een plekje moeten reserveren.. Maar gelukkig, er is nog plek! Brett, de music director leidde de show en was hilarisch! Echt een hele leuke vent, vol humor en enthousiasme hebben we anderhalf uur lang een mix van kerstliedjes, ochtendgymnastiek en cabaret gehad! We leren hele leuke liedjes waaronder 'Twelve days of christmas'. Er is een Santa-run, waarin mensen verkleed als kerstmannen door de stad rennen. Geassisteerd door fanfare bandjes langs de route lopen zij naar de trappen van het operahuis. Een leuk gezicht!

We pakken de bus naar het beroemde Australische strand Bondi Beach. Onder de donkere luchten en tussen de regenbuien door zwemmen we in het frisse zeewater. Het is hier zo druk, je moet goed oppassen voor mede zwemmers en surfers. Na een snelle strand douche kopen we een mega bak frietjes,  jammie! We stappen midden in de stad uit om langs een aantal mooie gebouwen te lopen maar het is ondertussen zulk vies weer dat we lekker de trein terug pakken naar onze Hippie camper! De stoelen/banken in de trein kan je van kant verwisselen, grappig!

Ongeveer drie uur rijden van Sydney liggen Blue Mountains. Daar aangekomen pakken we weer eens een echte camping om de was te doen. Naast ons staan twee gezellige Nederlandse meiden die ons hun leftover spulletjes geven zoals ketchup, gasflesjes, etc. omdat zij morgen hun camper weer in moeten leveren. Waar in Nederland de duiven de brood kruimels opeten, doen hier de papegaaien dat! De volgende dag lopen we een mooie route langs The Three Sisters, een rots formatie van drie pilaren. Via de The Giant Stairway dalen we af naar de vallei. Deze trap telt 888 staptreden,  ja we hebben ze geteld! Het is niet erg warm vandaag dus de 3 uur lopen gaat ons goed af. Via een andere trap lopen we weer omhoog.

2 Comments

  1. Heel grappig die kerstmannen race en dat met die temperaturen, heel apart om kerst mee te maken als het zo warm is! En wat een huge orgel in the operahouse! Prachtig die papegaaien; weer 'ns heel wat anders als onze duiven! Wat een moois zien jullie en wat leuk om zo op de hoogte gehouden te worden! Geniet lekker verder samen!

  2. Tjonge ,tjonge wat een beleving.Moesten jullie jezelf niet in de arm knijpen om je te realiseren dat jullie naar het grootste jaarwisselingsvuurwerk van de hele wereld aan het kijken waren? We staan er nog steeds versteld van hoe jullie dit allemaal beleven !!De beschrijving en de foto's.....echt top. Prachtige wandelingen,die ons aan Zwitserland doen denken .We worden steeds trotser op jullie,en dat steken we echt niet onder stoelen of banken als we in gesprek komen met mensen die erg nieuwsgierig zijn naar jullie ervaringen,toch niet erg hé ??Nu op naar de opnamegronden van Harry Potter !!! Veel sukses en plezier op jullie nieuwe bestemming !We kijken nu al uit naar het volgende verslag !
    Groetjes en knuffels van
    Oma en Opa.......en de groetjes aan de Moeder van Marion !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.