Mama op bezoek!

Ons avontuur in Nieuw Zeeland is begonnen, en de eerste twee weken is mijn moeder op bezoek! We hebben het warme Australië achter ons gelaten en zijn aangekomen in stuk frissere Nieuw Zeeland. In Christchurch, in de wijk New Brighton, hebben we een heel luxe huisje gehuurd op tien minuutjes lopen vanaf het strand. Heerlijk weer zoveel luxe om ons heen! Een bad, keuken, wasmachine etc. etc.

Mama heeft de drie weken voorafgaand aan ons samenzijn, met een Duits reistgezelschap een rondreis gemaakt door het noorder- en zuidereiland van Nieuw Zeeland. Op donderdag 8 januari halen we haar op als ze in Christchurch aankomt. Het lijkt net de omgekeerde wereld haha, alsof wij nu mama op staan te wachten na een schoolreisje! We vliegen elkaar in de armen als ze de bus uit komt, heel erg fijn om elkaar weer te zien!

IMG_2093

We hebben voor de komende weken ook een mooi klein autootje gehuurd, waarmee we daguitstapjes maken. Na een dagje rustig aan, waarin we de was doen en lekker eten, rijden we de volgende dag naar Arthurs Pass. Een doorgang tussen de bergen van de oostkust naar de westkust. We maken een prachtige wandeling, die zo nu en dan wel erg steil omhoog gaat. Boven bij de hut wordt ons harde werken beloond met een heel mooi uitzicht!

Op een volgende dag zijn we naar Hanmer Springs gereden, een dorpje tussen de bergen met warme thermaal baden. Hier badderen we de hele middag in alle verschillende baden. Ze hebben hier zelfs baden van 42 graden, de haren zouden je van de benen branden! Ook zijn er drie Sulphur (zwavel) Pools van 38 tot 42 graden, die zo vies naar rotte eieren stinken. We zijn helemaal slaperig van al die warme baden. Bij een restaurantje in het dorp eten we lekkere vis and chips waarna we door het mooie landschap we naar huis toe rijden.

Een aantal dagen hebben we mooie wandelingen gemaakt.  We hebben verschillende strandwandelingen rondom Christchurch gemaakt. Bij Sumner Beach, niet ver van ons huisje, dachten we een wormpje in de branding te zien, maar het bleek na twee keer kijken een aangespoeld zeepaardje! De eerste keer voor ons alle drie dat we deze in het wild zagen.

IMG_2113

Ook zijn we een dag op het schiereiland 'Banks Peninsula' naar het stadje Akaroa gereden, waar we rondom een heuvel gelopen zijn. De wolken hingen die dag zo laag dat we er bijna in liepen, af en toe kwam er een wolk vlak voor ons langs.

Na zulke dag uitstapjes zijn we 's avonds lekker uit eten geweest op de meest leuke plekjes in bijvoorbeeld een mini dorpje waar maar een kroegje was. Maar ook hebben we thuis lekker gekookt en heeft mama pannenkoeken gebakken!

Sinds de aardbeving in 2011 is Christchurch nog steeds bezig met de wederopbouw. Dit was goed te zien toen we door de stad liepen. Lege staten, vervallen huizen, kapotte wegen, kerken in puin, overal wegomleidingen en oranje pionnen.

Na twee weken samen zijn is het weer afscheid moeten nemen moeilijk.  Op dinsdag 20 januari brengen we mama weer naar het vliegtuig en halen wij ons hippie busje op, om aan onze tocht door de rest van NZ te beginnen. We lopen helemaal mee tot aan de douane en zwaaien tot we elkaar niet meer kunnen zien. Mam bedankt voor de leuke momenten!

1 Comment

  1. Lief koppeltje,dat is weer eens wat anders dan kamperen !!Een echt huis....en je moeder op bezoek !.Zo te zien hebben jullie je de afgelopen weken toch wel byzonder vermaakt.Die warme baden zijn echt iets speciaals...je moet er van houden !Toch weer wel prachtige foto's.En dan dat zeepaardje.....echt uniek hoor.We zijn blij dat jullie met z'n drieen de dagen goed hebben kunnen vullen.Maar dan is het afscheid extra zwaar.Gelukkig hebben jullie nog genoeg op het programma staan !!!We wensen jullie nog een plezierige ontdekkingsreis....maar doe aub. voorzichtig,want een ongeluk zit in een klein hoekje !
    Groetjes en knuffels van Oma en Opa ! doeiiiiiiii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.