Rook, pepers en vis!

Onze KLM vogel heeft ons veilig naar Tokyo gebracht! We hebben nog nooit zo'n kort nachtje gehad, een aparte gewaarwording gezien het maar 6 uur donker was. En zijn nog nooit zo dicht bij de noordpool geweest. Een beetje gebroken komen we via de Narita Express aan in hartje Tokyo, nu opzoek naar ons hostel.

Wat is het hier schoon en warm! En alles gaat hier andersom, het verkeer, de roltrappen, maar ook het slot van deuren en wc's (even omschakelen). Overal lopen kleine donkere kopjes haar, waar wij gemakkelijk over heen kijken met onze lengte. De mensen zijn vriendelijk en willen ons graag helpen, ook al spreekt bijna niemand hier Engels, maar met handen en voeten komen we een heel eind. Nadat we onze zware backpack in het hostel gedumpt hebben pakken we de metro naar Asakusa. Daar genieten we van de typisch Japanse cultuur van een eeuwenoude tempel, waarin mensen zich 'onderdompelen' in wierrook, bidden en een briefje trekken uit de wensmuur.  Uiteraard hebben wij ook een wens getrokken, al belooft het ons 'bad luck'... Dat vergeten we maar snel.

We zijn gebroken en besluiten om even een uurtje gaan slapen. Heerlijk! Rond 20:00 hebben we een traditioneel restaurant gevonden, op advies van onze hostes. Wouw, wat een andere wereld!  We worden in de lift gezet naar de 3e etage waar de enige Engels sprekende serveerster werkt (die vervolgens halverwege de avond verdwijnt). De hele verdieping staat vol met lange tafels en krukjes waaraan alleen maar lokale Japanners, al slurpend aan hun stokjes, hun maaltijd naar binnen werken. Het staat blank van de rook, blijkbaar is hier nog geen rookverbod! We bestellen iets willekeurigs van de kaart wat uiteindelijk een pittige mix van een onbekende groente met een onbekend soort vlees is, maar het is verrukkelijk. Daarna volgt een schaaltje met een kruising tussen een haring en een sardientje om af te sluiten met een inktvis-kaas-curry omelet (dat is in elk geval wat wij ervan konden maken).  Heel bijzonder, maar wat kunnen die mensen koken hier! Nu lekker slapen en broeden op een plannetje voor morgen!

3 Comments

 1. Wat een geweldige ervaringen zeg! Maar dat eten......Je moet wel echt een visliefhebber zijn hoor! (En dat ben ik dus niet, zoals jullie begrijpen, haha).
  Het verbaasd mij wel dat er zo slecht Engels wordt gesproken zoals je schrijft. Het is toch een land wat door zijn technologische bedrijvigheid erg internationaal geörienteerd is lijkt mij.
  Volgens jullie route plan vertrekken jullie over een paar dagen richting Cairns. Ik hoop maar voor jullie dat jullie niet veel last ondervinden van de orkaan (Japans: taifun?) die in aantocht is!!

  Heel veel plezier verder en sterkte met die orkaan!

  Sybrand.

 2. hey schatten,

  Ziet er allemaal goed uit. Al lekkere sushi gegeten? Beter als die in Nederland zeker. Heb nog niks gehoord over een orkaan in Japan. Heb zeker iets gemist. Hoop maar dat jullie er geen last van krijgen. Als ik goed heb gerekend vertrekken jullie dinsdag rond 14.00 u onze tijd naar Cairns. Nog 2 dagen genieten van Tokyo in al zijn schoonheid.

  liefs mama

 3. Leuk menu. Helaas, google translate kan er niks van maken. Ben toch wel benieuwd wat er nu allemaal staat!

  Zijn jullie ook naar die rode toren geweest die op 1 van jullie foto's staat? Volgens mij kan je daar Ho'oh vangen XD (het is immers wel het land waar het vandaan komt).
  http://th06.deviantart.net/fs71/PRE/i/2012/078/2/e/the_legend_of_the_rainbow_bird_ho_oh_by_theangeldragon-d4r9ggo.png

  Blijf maar komen met de foto's. Ook erg leuk hoe Marion een kom boven iedereen uitsteekt 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.