Sydney New Years Eve

Op oudjaarsdag pakken we 's ochtends vanuit Campbeltown de trein naar Sydney.  De trein is rustig en anderhalf uur later staan we midden in Sydney wat ook nog heel 'rustig' oogt. We hadden zo vroeg al massa's mensen verwacht, omdat iedereen die we spraken zei dat het ook dan al verschrikkelijk druk zou zijn. Via Hyde Park lopen we naar de botanische tuinen, op naar Mrs Macquaries Point. Dit topje van de botanische tuinen is omgebouwd tot een soort fesival opzet vandaag, maar dan helaas zonder de muziek. We hopen dat we binnen kunnen komen, de deuren gaan dicht als er 16.000 mensen binnen zijn. We kennen ondertussen een beetje de weg in Sydney vanwege ons tweedaagse bezoekje aan de stad begin december. Als we het hoekje naar de botanische tuin om lopen zien we voor ons een groot voetbalveld volstaan met gigantisch veel mensen in een rij. We sluiten achter aan in de rij en kletsen leuk met een stelletje achter ons dat net naar Sydney is verhuist en eerder al in Denemarken en Shanghai heeft gewoond, hij komt van origine uit nieuw Zeeland en zij uit de Filipijnen!

Het gaat best snel, anderhalf uur later gaan we door de tassen controle en staan we binnen. Yes! Het is gelukt! We lopen een rondje, je kan over de koppen lopen. Mensen liggen zij aan zij op handdoeken. Het is helemaal volgepropt! De mooiste plekjes zijn al vergeven maar we bemachtigen toch een mooie spot. Welliswaar op een heel steil stukje, met een hoek van zo'n 40%. Het is nu drie uur 's middags, om twaalf uur gingen we in de rij staan, nu nog negen uur wachten tot het vuurwerk! We vermaken ons goed met spelletjes, mensen kijken, praatjes maken etc. De tijd gaat erg snel. Gelukkig hebben we onze paraplu mee die we opzetten tegen de zon. Lekkere hapjes en drinken tussen door en 's avonds een maaltijdsalaade, ja ja we zorgen goed voor de innerlijke mens.

Om zes en acht uur vliegen er stundvliegtuigjes met rook door de haven heen, mooi. Ook laten de brandweerboten hun krachtigste water spuit stralen zien. Om negen uur staan we op de trap, vlak bij ons plaatsje, met een goed uitzicht, wanneer de vuurwerk show voor de kinderen van acht minuten gehouden wordt. Wouw! Zoveel pijlen achter elkaar, prachtig! We lopen hierna een rondje en zien dat het voorin nog veel drukker is geworden. Als we weer op ons plekje zitten zien we dat rond half elf mensen al op de trappen gaan staan en deze helemaal blokkeren. Alles voor een goed plekje! Ze worden steeds door de security weg gestuurd. Leuk om naar te kijken! Rond half twaalf gaan we dan ook bij de menigte op de trap staan, de security heeft het ondertussen opgegeven mensen weg te sturen.

Het aftellen begint anderhalve minuut van te voren... three, two, one ... Happy new year!!! Het vuurwerk gaat precies op de 'one' af. Het is zo mooi, groot en in allerlei vormen en kleuren. Vanaf het dak van het operahuis wordt vuurwerk afgestoken, maar ook vanaf de brug en op een gegeven moment is er zelfs een soort gouden gordijn van vuurwerk onder de brug! Prachtig! We wensen elkaar een gelukkig nieuw jaar met een hele dikke kus. Flo heeft zij armen om me heen en staand op die schuine heuvel blijven we kijken en ons verbazen over de grootmacht waarin hier vuurwerk afgestoken wordt! Het is moeilijk om dit te beschrijven zonder in wouw, wouw, WOUW, te vervallen. Om nooit meer te vergeten!

We hebben vandaag zo'n twaalf uur gewacht op 12 minuten vuurwerk! Het was het zeker waard!!! In de menigte mensen lopen we naar het station waar we al snel de trein terug naar onze Hippie camper pakken. Anderhalf uur later rijden we naar een rest area langs de snelweg met een douche, we zijn zo vies!

2 Comments

  1. Ja, je moet er wat voor over hebben om het mooiste vuurwerk ter wereld te zien !!Maar zo te zien was dat het WAARD !!!Fantastisch,wat hebben jullie weer prachtige foto's gemaakt,werkelijk geweldig hoor.We staan er nog steeds versteld van hoe jullie het daar "rooien".We lezen de verhalen met enige trots.....omdat ze iedere keer weer zo boeiend zijn.We hopen dat alles zo blijft gaan.We wensen jullie nog veel plezier.
    Groetjes en knuffels van Oma en Opa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.