Tokyo

Afgelopen dagen hebben we weer een hoop indrukken van Tokyo opgedaan. Morgen is de laatste dag hier dus dit zal een korte round up zijn van onze ervaringen in Tokyo.

Zaterdag ochtend, tijdens het ontbijt, waren we bezig met het maken van een plan voor de dag. Het zou goed weer worden en van een van onze mede-hostelgenoten kregen we de tip dat in het overheidsgebouw een 'observatory' was, waar je een goed uitzicht vanaf de 45e verdieping over Tokyo hebt. Zoals alles in Tokyo was het ook bij het overheidsgebouw weer goed geregeld. Het was even zoeken, want de lift naar boven bevond zich in een soort van kelder waar je werd opgewacht door een aantal nette ambtenaren die je de weg naar de lift wezen. Eenmaal boven aangekomen wijst een vrouwtje je de weg zodra je de lift uitkomt. Dit is heel erg typisch.

Een paar metro haltes verder is het drukste kruispunt ter wereld te vinden. En eerlijk is eerlijk, het is druk! Zelfs op een zaterdag, wanneer de meeste mensen niet hoeven te werken, is het een drukte van jewelste.

s' Avonds zijn we op weg gegaan naar de zee, wat een kleine teleurstelling bleek te zijn. Er is niet echt een strand, het is voornamelijk haven. De weg er naartoe daarentegen is zeker de moeite waard. Odaiba, een kunstmatig eiland voor de kust van Tokyo, is verbonden met het vaste land door middel van de Rainbow Bridge. Deze brug wordt s' avonds verlicht met allerlei kleuren. Met uitzicht op de Rainbow Bridge eten we een heerlijke burger. Ook zien we in de verte een replica van de Eifel toren (Tokyo Tower) en van het statue of liberty.

De volgende dag werden we wakker met stortbuien. Deze stortbuien waren de voorbode van de naderende tyfoon Phanfone. Geen ideale dag om lekker door de stad te banjeren. Dus tijd voor musea! Een kwartiertje met de metro brengt ons naar Ueno, een stadsdeel van Tokyo, waar een aantal culturele instellingen gevestigd zijn. Een van deze instellingen is het nationaal museum. In het museum wordt de geschiedenis van Japan stap voor stap behandeld, hoe en waarom samurai zwaarden eruit zien, waar tradities vandaan komen, etc. en leuk dagje uit!

Toen het tijd werd om te dineren wilden we weer een typisch Japans tentje uitproberen voor sushi. helaas spreekt de serveerster nauwelijks engels. We bestellen een large sushi. Wekrijgen mega sushi! Lapjes rauwe vis van zeker 10 cm lang op een klein bolletje reist. Hoe eet je dat nou? Het was een hele uitdaging!!

Deze ochtend tussen 9 en 11 's ochtends komt de tyfoon aan in Tokyo. We merken er vrij weinig van, er valt heel veel regen en het waait een beetje. We horen op het nieuws dat deze tyfoon al aan 4 mensen het leven heeft gekost, dat er een surfer vermist is en dat er straten in Tokyo blank staan. Om 14.00 uur klaart het op en even later is er weer een strak blauwe lucht. Heerlijk! We trekken er op uit, pakken dit keer niet de metro maar lopen door de stad op gevoel naar de sky tree, welke met kop en schouder boven de stad uitsteekt met de lengte van 634 meter. Helaas kunnen we niet naar boven vanwege de krachtige wind.  We pakken de rode metro lijn terug naar richting ons hostel naar Asakusabashi. Daar vinden we een restaurantje waar we bij de kok aan de bar kunnen zitten. Het blijkt een typisch Japans restaurantje waar alleen maar met varkens vlees en inguwanden gekookt wordt. Hier komen we achter als er een gerechtje met lever en taug voor onze neus staat. Weer een hele uitdaging! Opzich best lekker, maar moet zeggen dat we nu wel even aan onze tax zitten qua experimenteel eten.

Morgen ochtend zijn we van plan om langs de vismarkt te gaan. 's Avonds vliegen we door naar onze volgende bestemming Cairns!

 

 

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.